top of page
Søk

"Rome International Art Fair" 08.03-20.03 2024

Oppdatert: 7. apr.

I perioden 08. mars - 22. mars, deltar jeg med et bilde som heter "BONDING - in between" på Medina kunstgalleri i Roma, som del av "Rome International Art Fair - 9th Edition 2024" (08.03-22.03). Medina holder til i tre lokaler vegg i vegg på gateplan, adresse: 32-34-36 Via Angelo Poliziano 00184, sentralt plassert i Roma sentrum.



Gjennomførte utstillingsdeltagelser i Italia i 2023 og 2024

Dette er tredje utstilling dette bildet deltar på i Italia i løpet av de siste 4 mnd: "Venice International Art Fair 2023 - 18th Edition" (17.11-01.12) og "Contemporary Venice 2023 - 13th Edition" (15.12- 05.01). Bildet har vært invitert til utstillingsdeltagelsene av kunstorganisasjonen "Its Liquid" i samarbeid med "ACIT Venice - Italian-German Cultural Association". Jeg har i denne perioden også dessverre måttet takke nei til øvrige utstillingstilbud i Italia pga. hensyn til logistikk mellom utstillingene.  (NB! Bildet på veggen er 100x150 cm.)



Bildeserien Bonding

Bildet "BONDING - in between" er bilde nr. 2 i en serie med tre forskjellige, men beslektede motiver: "BONDING - in", "BONDING - in between", og "BONDING - out". Bildenes visuelle motivet består av mønster konstruert av detalj fra et øyeblikksbilde fra egen samling. Bildene kan trykkes i to str. 80x120 cm og 100x150 cm. Motivet er trykket på akrylglass av høy kvalitet med aluminiumsbakside og integrert feste for veggmontering. Disse motivene vil bli trykket i et begrenset opplag på maks 25 eksemplarer pr. motiv og størrelse.


Motivasjon for utforming av bildeserien Bonding 

I lang tid har jeg underholdt meg selv ved å lage visuelle mønstermotiv konstruert av detaljer fra tilfeldige øyeblikksbilder jeg har tatt. Å ikke vite på forhånd hvilke muligheter som ligger i begrensningene ved å bruke tilfeldige øyeblikksbilder kan gi meg positive overraskelser underveis og inspirere min egen arbeidsprosess. Ved å bruke tilfeldige øyeblikksbilder som utgangspunkt for den kreative prosessen får bildemotivene også et autentisk, uregissert og røft preg, som i denne sammenheng anses som en estetisk kvalitet.



Bakgrunn for utforming av bildeserien Bonding

Det var sommer. Hver dag gikk jeg på stranden og passerte den samme busken med hvite blomster. Blomstene vokste ut og ble vakrere for hver dag. Jeg tenkte jeg en dag skulle fotografere dem, men jeg gjorde det ikke. En dag kom en orkan og raserte busken så voldsomt at det bare var noen få ødelagte rester igjen av det som hadde vært vakre blomster. Da tok jeg bildet mitt. Så dro jeg hjem og konstruerte et nytt blomstermotiv – eller det konstruerte seg selv. Basert på mitt tilfeldige øyeblikksbilde, har de ødelagte blomstene gjenoppstått og skapt seg selv i en ny versjon. Ved å flette seg inn i sitt eget nettverk har de både blitt sterkere og knyttet et nytt bånd til seg selv. Busken med blomster er fortsatt vakkert, men nå på en annen måte.»






Press coverage

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page